Eveniment

„România Educată“: Când aproape 6 din 10 elevi înscrişi la şcoală nu iau Bacul, e normal ca 1 din 3 salarii să fie la nivelul minim. Din cei 204.000 de elevi care s-au înscris în clasa întâi acum 12 ani, doar 86.000 au promovat examenul de Bacalaureat anul acesta, adică un procent de 42%

„România Educată“: Când aproape 6 din 10 elevi...

Autor: Răzvan Botea

07.07.2021, 00:00 861

Aproape 6 din 10 elevi care s-au înscris acum 12 ani în clasa întâi nu s-au înscris sau nu au promovat Bacalau­reatul în 2021. În consecinţă, aceşti tineri nu au acces la cele mai multe joburi mai bine plătite, diploma de Bacalaureat fiind primul pas către facultate. În România, o treime din salarii sunt la nivelul salariului minim pe economie.

E un cerc vicios însă. Studiile nefinalizate duc la munca necalificată şi salarii mici, ori şomaj sau migraţie, în vreme ce situaţia socio-economică a familiei este principalul indicator pentru performanţa şcolară.

„Mediul socio-economic de apartenenţă este unul dintre principalii predictori ai evoluţiei şcolare a copilului, cel puţin la nivel gimnazial. Dacă provii dintr-un mediu social defavorizat, rata de abandon şcolar este mai mare“, explică, pentru ZF, Mircea Miclea, profesor universitar şi fost ministru al educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO