Eveniment

România a pierdut 2,6 milioane de locuitori în zece ani

România a pierdut 2,6 milioane de locuitori în zece ani

Autor: Adelina Mihai

03.02.2012, 00:03 250

România are în prezent 19 milioane de locuitori, arată datele provizorii ale recensământului, cu 2,6 milioane de persoane mai puţine decât în 2002, conform informaţiilor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de acum 20 de ani, România a pierdut peste 4,8 milioane de persoane, iar populaţia a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani.

"Rezultatele sunt doar parţiale, ar putea suferi modificări. Cert este că procesul de îmbătrânire a populaţiei va continua, numărul de nou- născuţi este mai mic decât cel al deceselor, iar de mai bine de 18 ani avem un spor natural negativ" spune Marcela Postelnicu, şef birou - Oficiul de studii şi proiecţii demografice din cadrul INS. Emigraţia şi sporul natural negativ sunt principalele fenomene care au condus la o scădere drastică a populaţiei.

Rezultatele recensământului vor modifica drastic toate formele de raportare per capita ale instituţiilor care fac prognoze şi statistici şi vor da noi dimensiuni ale consumului în rândul românilor, de cel la pastă de dinţi până la valoarea datoriei externe. Până acum, se lucra numai cu 21,6 milioane de locuitori, acesta fiind bilanţul recensământului populaţiei din 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO