Eveniment

România a învins Portugalia şi a acces în faza a doua a calificărilor din Cupa Davis

România a învins Portugalia şi a acces în faza a doua...

Autor: Rafael Hekman

19.09.2021, 16:11 64

Echipa masculină de tenis a României a avansat în faza următoare a calificărilor Cupei Davis, învingând în primul tur reprezentativa similară a Portugaliei. Victoria decisivă a fost obţinută de Marius Copil, în ultima zi a confruntării, în meciul 4, când România conducea cu 2-1.

Marius Copil (250 ATP) s-a impus în faţa portughezului Joao Sousa (150 ATP), în trei seturi, cu 6-3, 2-6, 6-4, după o oră şi 48 de minute de joc.

După un prim set adjudecat cu 6-3, cu ajutorul un break obţinut rapid, în debutul meciului, Copil a pierdut al doilea set pe final, cedând de două ori serviciul.

În decisiv cei doi au mers cap la cap, până la 3-3, când românul a făcut un prim break, desprinzându-se apoi la 5-3. Sousa şi-a valorificat serviciul, pentru 5-4, însă Marius Copil s-a concentrat în game-ul în care a servit pentru set şi meci, aducând victoria României şi accederea în faza următoare a calificărilor.

În prima zi a confruntării de Cupa Davis dintre România şi Portugalia, ce a avut loc în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj Napoca, Joao Sousa l-a învins pe Filip Cristian Jianu (20 ani, 317 ATP), cu 6-3, 7-5, iar Marius Copil s-a impus cu 6-4, 6-3 în faţa lui Gastao Elias (215 ATP).

În partida de dublu, jucată duminică la amiază, Marius Copil şi Horia Tecău a învins perechea alcătuită din Nuno Borges şi Joao Sousa cu 6-4, 6-3.

Jocul 5 nu s-a mai jucat.

Cele mai bine clasate opt câştigătoare ale meciurilor din Grupa Mondială avansează automat în calificările din 2022.

Cele patru câştigătoare cel mai slab clasate vor lua parte la un meci eliminatoriu suplimentar în noiembrie, iar cele două câştigătoare vor evolua în calificările pentru 2022, iar cele două învinse vor participa la barajul pentru Grupa Mondială I din 2022.

Naţiunile învinse din meciurile eliminatorii din Grupa Mondială I vor concura în play-off-ul Grupei Mondiale I în 2022.

Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu ai mai făcut parte parte jucătorii Nicholas David Ionel (440 ATP, 18 ani) şi Nicolae Frunză (631 ATP, 23 ani).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO