Eveniment

România a avut o rată a şomajului de 5% în 2020, în creştere cu 1,1%. Şomajul a afectat în măsură mai mare pe cei cu studii minime şi medii, pentru care rata şomajului a fost de 8,1%, respectiv 5,1%

♦ La nivelul Uniunii Europene, concedierile temporare au atins un nivel maxim în 2020 ♦ În trimestrul al doilea din 2020, 13,8 milioane de persoane au lipsit de la locul de muncă din cauza concedierii temporare.

România a avut o rată a şomajului de 5% în 2020, în creştere cu 1,1 puncte procentuale faţă de anul precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). În 2020, populaţia activă a României a fost de 8,97 milioane de persoane, dintre care 8,52 milioane erau persoane ocupate, iar 452.000 erau şomeri.

Rata şomajului a avut nivelul cel mai ridicat (17,3%) în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între15 şi 24 de ani.

Şomajul a afectat în măsură mai mare pr cei cu studii minime şi medii, pentru care rata şomajului a fost de 8,1%, respectiv 5,1%. Rata şomajului a fost de doar 2,2% în cazul persoanelor cu studii superioare. Rata şomajului de lungă durată, adică rata persoanelor care sunt în şomaj de un an şi peste, a fost de 1,5%, iar incidenţa şomajului de lungă durată, adică ponderea persoanelor aflate în şomaj de un an şi peste în total şomeri, a fost de 29,9%. Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, rata şomajului de lungă durată a fost de 8,2%, iar incidenţa şomajului de lungă durată în rândul tinerilor de 47,2%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.