Eveniment

România a acreditat primele trei autorităţi de management şi transmite CE facturi de 120 de mil euro

România a acreditat primele trei autorităţi de...

Autor: Mona Scarisoreanu

13.07.2017, 12:12 104

“Este vorba despre autoritatea de management (AM) pentru Programulul Operaţional Iniţiativă pentru IMM-uri (POIMM), pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) şi pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA). Acreditarea celor trei AM-uri înseamnă concret intrarea banilor în ţară, în baza facturilor pe care le vom transmite spre decontare Comisiei Europene”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Alocarea totală financiară pentru cele trei programe POAT, POIMM şi POCA, până la sfârşitul perioadei de programare este de circa 800 de milioane de euro, iar până în acest moment s-au strâns facturi în valoare de 120 de milioane de euro.

România a adunat, până în prezent, facturi în valoare de 600 de milioane de euro, aferente programelor operaţionale care sunt gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, mai puţin programului destinat agriculturii şi dezvoltării rurale, care este gestionat de Ministerul Agriculturii.

Rovana Plumb a adăugat că celelalte patru AM-uri urmează să primească acreditare până la finalul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO