Eveniment

Rohan, Carpatcement: economia locală mai scade cu 0,5-1% şi în 2011

Autor: Andreea Neferu

18.11.2010, 14:39 15

Economia românească nu va ieşi dinrecesiune nici anul viitor, urmând să mai scadă cu circa 0,5-1%,estimează la final de mandat Mihai Rohan, directorul general alCarpatcement, subsidiara locală a grupului german HeidelbergCement."Există incertitudine politică, lipsă de bani dar şi de decizie", adeclarat Rohan, supranumit "tatăl cimentului", motivând astfel dece România nu îşi va putea reveni din punct de vedere economic nicianul viitor.

De asemenea, Rohan, care de la 1 ianuarie 2011 va preda ştafetaconducerii în favoarea actualului director general adjunct alcompaniei, Florian Aldea, a mai spus că piaţa cimentului dinRomânia va reveni la nivelurile atinse înainte de criză abia pestezece ani.

Principalii competitori ai companiei Carpatcement pe piaţalocală sunt francezii de la Lafarge şi elveţienii de la Holcim,cele trei companii având în perioada de boom imobiliar un rulajcumulat de peste un miliard de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO