Eveniment

Rivali de moarte, dar nu pot trăi unul fără celălalt: Samsung câştigă 110 dolari pentru fiecare iPhone X vândut de Apple. Un sfert din veniturile Samsung anul trecut au venit din iPhone-uri

Rivali de moarte, dar nu pot trăi unul fără celălalt:...

Autor: Ştefan Stan

02.10.2017, 16:24 1509

Samsung va câştiga cu 4 miliarde de dolari mai mult din fabricarea de părţi componente pentru noul iPhone X decât va câştiga din vânzarea dispozitivelor proprii Galaxy S8, potrivit WSJ, care citează un studiu la firmei Counterpoint.

Counterpoint estimează că Samsung va câştiga 110 dolari pentru fiecare dintre cele 130 de milioane de iPhone X vândute până la finalul verii viitoare, perioadă care reprezintă cel mai puternic ciclu de vânzare pentru noile iPhone-uri.

Firma estimează că Galaxy S8 se va vinde în aproximativ 50 de milioane de exemplare în aceeaşi perioadă, Samsung câştigând aproximativ 202 dolari din fiecare unitate.

Vânzările de iPhone-uri au reprezentat anul trecut două treimi din veniturile Apple, în timp ce părţile componente pentru iPhone-uri au reprezentat un sfert din veniturile Samsung.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO