Eveniment

Rezultate oficiale: Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat scrutinul parlamentar din R.Moldova

Rezultate oficiale: Partidul Acţiune şi Solidaritate a...

Autor: Mihai Draghici

12.07.2021, 12:16 64

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) a câştigat scrutinul legislativ din Republica Moldova, obţinând majoritate în Parlament, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 99% din buletinele de vot, informează site-ul Unimedia.info.

Conform rezultatelor anunţate de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău, Partidul Acţiune şi Solidaritate, o formaţiune de centru-dreapta, proeuropeană, fondată de Maia Sandu, actualul preşedinte al Republicii Moldova, a obţinut 52,5% din voturi, respectiv 63 de mandate în Parlamentul de 101 locuri.

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), o alianţă de stânga, prorusă, formată de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), condusă de foştii preşedinţi Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a obţinut 27,3%, respectiv 32 de mandate în Parlamentul de la Chişinău.

Partidul Şor, condus de Ilan Şor, este a treia formaţiune care intră în Parlament, obţinând 5,78% din voturi, respectiv şase locuri. Celelalte partide nu au depăşit pragul accederii în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO