Eveniment

Rezultate BAC 2019: trei din zece absolvenţi de liceu nu au promovat examenul de bacalaureat nici anul acesta

Rezultate BAC 2019: trei din zece absolvenţi de liceu nu...

Autor: Răzvan Botea

09.07.2019, 00:05 467

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 67,2% în sesiunea iulie 2019 (înainte de contestaţii), procent care îi include şi pe absolvenţii de liceu din generaţiile anterioare. Procentul este similar cu cel înregistrat în ultimii cinci ani.

Numărul de absolvenţi de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat a scăzut din 2015 cu aproape 20%, ajungând la aproximativ 136.000 de cursanţi în 2019, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Rata de promovare a examenului s-a menţinut relativ constantă în acest interval, fapt ce indică o tendinţă de descreştere şi a numărului de tineri cu diplomă de bacalaureat. Aceste două fenomene afectează piaţa de muncă a României atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din punct de vedere calitativ, explică prof. univ. dr. Monica Roman de la Departamentul de Statistică şi Econometrie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO