Eveniment

Revenim la normal: Uniunea Europeană vrea să ridice restricţiile de călătorie pentru toate persoanele care au fost vaccinate şi cu rapelul

Revenim la normal: Uniunea Europeană vrea să ridice...

Autor: Ştefan Stan

08.05.2021, 12:33 61463

Comisia Europeană propune relaxarea restricţiilor pentru turism pentru persoanele care au fost vaccinate şi cu rapelul, marcând o nouă etapă spre revenirea completă la normalitate, în condiţiile în care vaccinarea începe să accelereze peste tot în Europa, scrie Bloomberg.

Comisia propune să se accepte intrarea în UE pentru motive non-esenţiale şi pentru persoanele care vin din ţări cu o situaţie epidemiologică mai dificilă, dacă au primit doza recomandată de vaccin autorizat de UE.

Aceasta listă de vaccinuri ar putea fi extinsă şi la serurile aflate pe lista OMS de folosire în caz de urgenţă, a adăugat Comisia.

Noile reglementări ar urma să înlocuiască actualele restricţii de călătorie pentru persoanele din afara UE, cu excepţia câtorva ţări. UE lucrează de asemenea să introducă un paşaport de vaccinare care ar uşura călătoriile şi le-ar permite persoanelor vaccinate să demonstreze uşor că sunt imunizate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO