Eveniment

Reuniune de urgenţă G7, luni, înaintea deschiderii burselor din Asia

Reuniune de urgenţă G7: Liderii financiari vor participa la o teleconferinţă luni, înainte de deschiderea burselor din Asia

Autor: Mediafax

07.08.2011, 14:33 585

Statele Grupului celor Şapte mari economii ale lumii au convenitsă convoace luni, înainte de deschiderea burselor din Asia, oconferinţă telefonică de urgenţă cu miniştrii Finanţelor şiguvernatorii băncilor centrale, transmite agenţia japoneză Kyodo,citată de Mediafax.

Ministrul japonez al Finanţelor, Yoshishiko Noda, va promite înteleconferinţă că Japonia va continua să investească în titluri detrezorerie americane, scrie Kyodo, fără a preciza surseleinformaţiilor.

Miniştrii vor discuta măsuri de prevenire a turbulenţelor pepieţele financiare, în contextul problemelor din Statele Unite şiEuropa, notează agenţia niponă.

Surse guvernamentale japoneze au declarat anterior că lideriifinanţelor din ţările G7 vor participa la o teleconferinţă deurgenţă, probabil înainte de deschiderea burselor asiatice de luni,pentru a discuta despre crizele datoriilor de stat din Europa şiStatele Unite.

Standard & Poor's (S&P) a redus vineri seară ratingulStatelor Unite pentru prima dată în istorie, de la AAA la AAĂ,acuzând pe de o parte dezechilibrele fiscale şi datoria de stat şi,pe de altă parte, neînţelegerile de pe scena politicăamericană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO