Eveniment

Reţeaua de sănătate Regina Maria a investit 3,5 milioane de euro într-un laborator automatizat, cea mai mare investiţie de acest gen din România

Reţeaua de sănătate Regina Maria a investit 3,5...

Autor: Dan Straut

11.04.2017, 17:32 382

Laboratorul Central este primul centru de referinţă Roche Diagnostic pentru biochimie şi imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru această specialitate. Unitatea deserveşte, zilnic, 2.200 de pacienţi din reţea şi are o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste, datorită platformelor complet automate. Laboratorul are o suprafaţă totală de 2.700 mp, iar amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a şapte luni.

„Laboratorul Central este un reper tehnologic pentru medicina de profil din România. Investiţia în amenajarea spaţiului se ridică la aproape 1 milion de euro, la care se mai adaugă valoarea liniei de echipamente medicale, cea mai mare din ţară în acest moment”, menţionează Fady Chreih, CEO al Reţelei de sănătate Regina Maria.

„Platformele Roche au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an şi ţin cont şi de confortul pacientului. În plus, pe lângă analizele uzuale, acestea permit şi realizarea unor teste speciale, complexe, esenţiale în diagnosticarea afecţiunilor oncologice”, a explicat Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul Reţelei de sănătate Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO