Eveniment

Noi restricţii în Europa. Circa 5.000 de oameni, întorşi la graniţă în Germania din cauza noilor variante ale coronavirusului: „Virusul nu se va lăsa oprit în acest mod. Singurele lucruri care ajută sunt programele de vaccinare şi măsurile de prevenţie”

Noi restricţii în Europa. Circa 5.000 de oameni,...

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2021, 17:32 10276

Mii de oameni au fost întorşi la graniţele Germaniei cu Republica Cehă şi regiunea austriacă Tirol, scrie Euronews.

Controalele au fost lansate din cauza fricilor generate de două dintre noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2: cea din Marea Britanie, care circulă în Republica Cehă, şi cea din Africa de Sud, care circulă în Tirol.

Persoanele în cauză au fost nevoite să prezinte un test pentru coronavirus cu rezultat negativ.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter, a declarat că poliţia federală a blocat accesul pentru circa 5.000 de persoane până luni dimineaţa.

Guvernatorul bavarez Markus Soeder, al cărui stat împarte graniţa cu Austria şi Republica Cehă, a declarat că autorităţile din Tirol nu par să ia în serios măsurile.

Controalele au fost criticate vehement de liderii austrieci şi Uniunea Europeană, care crede într-un efort comun de limitare a virusului, spre deosebire de perioada de la începutul pandemiei, când ţările şi-au închis pe rând graniţele.

„Virusul nu se va lăsa oprit de închiderea graniţelor. Singurele lucruri care ajută sunt programele de vaccinare şi măsurile de precauţie, iar – după părerea mea – este greşit să ne întoarcem la o Europă a frontierelor închise”, spune Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară.

Comisia a „făcut deja suficient de multe greşeli” şi ar trebui „să ne susţină, nu să ne împiedice”, spune ministrul german de interne Horst Seehofer, subliniind lipsa de rapiditate a programului de imunizare din UE.

Germania numără 2,3 milioane de infecţii cu coronavirus şi circa 65.000 de decese. Până acum au fost administrate numai 3,9 milioane de doze ale vaccinului, fiind imunizată doar 4,77% din populaţia ţării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO