Eveniment

Reprezentanţii universităţilor: Educaţia plăteşte cel mai mare preţ al acestei crize. „Această criză suprapune o serie de probleme existente peste problemele acute ale sistemului de educaţie“

Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti: A trebuit ca metodele de predare să fie adaptate peste noapte.

Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti: A trebuit ca metodele de predare să fie adaptate peste noapte.

Autor: Ramona Cornea

25.11.2020, 18:30 114

Pandemia de COVID-19 a afectat toate sectoarele de activitate din economia locală, însă sistemul de educaţie plăteşte cel mai mare preţ al pandemiei, unul care va avea efecte pe termen lung, cred reprezentanţii învăţământului universitar din România.

Această criză a pandemiei de COVID suprapune o serie de probleme existente peste problemele acute ale sistemului educaţie, crede Sorin Cîmpeanu, rector al USAMV Bucureşti şi fost ministru al educaţiei.

„În educaţie sunt probleme la orice nivel, nu mai vorbesc despre rata de analfabeţi funcţionali, despre rezultatele testelor PISA. Toate aceste lucruri sunt cronice, iar peste acestea s-au suprapus problemele pandemiei. Întreaga societate a plătit costuri pentru această pandemie, economia a plătit şi plăteşte costuri mari pentru criza pe care o traversăm, dar sistemul de educaţie este unul dintre sistemele care plătesc cele mai mari costuri“, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul evenimentului din cadrul conferinţei „2021 - Anul relansării“, organizată de Institutul Naţional de Statistică şi MediaUno.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO