Eveniment

Reportaj din celebra piaţa Obor din Bucureşti. Cum au schimbat retailerii gusturile românilor? „Oamenii vor ca mărul să arate impecabil, ca în revistă“

Reportaj din celebra piaţa Obor din Bucureşti. Cum au...

Autor: Roana Rotaru

05.09.2018, 21:00 2461

 „Se aduc mere din import Ungaria cu 0,5 lei kilogramul, mere subvenţionate. Eu nu pot să vând la preţul asta pentru că am muncit pentru producţia mea şi nu îmi convine. Ministerul Agriculturii nu se îngrijeşte de fermieri să avem unde vinde iar organizaţii de producători nu avem. Mă ia pe mine la întrebări că nu am scris nu ştiu ce pe atestat, în loc să verifice merele din import, în timp ce mere noastre ajung la porci“.

Maria Cristescu, un producător de fructe din piaţa Obor din Capitală, se trezeşte de 2-3 ori pe săptămână la ora 4 dimineaţa pentru a vinde bucureştenilor mere, pere şi piersici din livada sa de 3 hectare din Voineşti, judeţul Dâmboviţa. În celelalte zile din săptămână, când stă la gazdă din Bu­cu­reşti, îşi permite „luxul” de a se trezi la 6 dimi­neaţa, cu preţul de a sta departe de familie.           

„E greu în străini, dar dacă eu nu stau aici, nu merge nimic acasă, pentru că nu închidem circuitul. Cineva trebuie să vândă. Toată familia e implicată în cultivarea fructelor, de la mătuşile de 75 şi 82 de ani până la băiatul meu de 21 de ani”, a spus Maria Cristescu, prezentă în piaţa Obor aproape zilnic de la 7 dimineaţa la 8 seara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO