Eveniment

Reorganizarea teritorială a României. Noile capitale: Cluj-Napoca, Braşov,Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

Reorganizarea administrativ-teritorială, în linie dreaptă. Deja au fost hotărâte capitalele noilor regiuni: Cluj-Napoca,Braşov,Timişoara,Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti

Autor: Mediafax

10.06.2011, 15:48 4543

Capitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizareadministrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov,Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, adeclarat, vineri, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean,informează Mediafax.

Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, căformula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şirăspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-unritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă aacestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean arăspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova,Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asumarăspunderea pe actul normativ care vizează reorganizareaadministrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că sedoreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noiilegi.

"Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc îniunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativteritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actualamajoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderiiGuvernului pe act normativ", a spus Oltean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO