Eveniment

„Renunţaţi la şedinţele lungi, care nu respectă agenda! Angajaţii pierd timpul cu discuţii care deviază şi nu au timp să îşi facă treaba“

„Renunţaţi la şedinţele lungi, care nu respectă...

Autor: Alexandra Cepăreanu

07.07.2019, 00:00 4282

Florin Rădulescu, Ascendis: „Mulţi din cei cu care discutăm spun că şedinţele sunt foarte lungi, termenul de încheiere nu este predictibil, structura nu este urmărită cum a fost anunţată, iar subiectele sunt deviate“.

O mare parte dintre middle managerii din companiile de pe plan local recunosc că nu mai au când să aloce timp pentru a discuta cu cei din echipele lor şi nici nu pot să planifice activităţi viitoare, din cauză că petrec foarte mult timp în şedinţe.

„Gestionarea şedinţelor ţine de prioritizare, de a învăţa să spui nu acolo unde simţi că prezenţa ta nu adaugă valoare. Aceasta este şi o chestiune legată de puterea de a spune adevărul într-o companie şi de a ataca această cultură a şedinţelor prin propunerea unei structuri mai clare a unei întâlniri, o durată fixă a acesteia, pentru că ceea ce spun foarte mulţi dintre cei cu care discutăm este că şedinţele sunt foarte lungi, termenul de încheiere nu este predictibil, structura nu este urmărită cum a fost anunţată, subiectele sunt deviate. De aceea, şedinţa trebuie redefinită. Organizaţiile au nevoie de şedinţe scurte, cu agende clare, astfel încât oamenii să simtă au luat informaţiile de care aveau nevoie şi că acea întâlnire este despre ei şi despre proiectele la care lucrează ei“, a explicat Florin Rădulescu, partener la firma de training Ascendis, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO