Eveniment

Remanierea „mică“ se amână până după sărbătorirea Centenarului

POLITICĂ

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu facem remanieri toată ziua - bună ziua

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu facem remanieri toată ziua - bună ziua

Autor: Iulian Anghel

23.11.2018, 00:04 94

Guvernul PSD i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis noi propuneri pentru pentru poziţiile ministeriale de la Dezvoltare şi Transporturi, dar şeful statului a anunţat că nu va lua o decizie decât după sărbătorirea Centenarului, la 1 decembrie.

„PSD este la al treilea guvern în nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru, i-am numărat, nu o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna, e imposibil să schimbi miniştri toată ziua - bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă cu un carusel“, a anunţat preşedintele Iohannis.

După ce preşedintele a refuzat să-i confirme pe funcţii pe Olguţa Vasilescu la Transportuti şi Ilan Laufer la Dezvoltare, PSD a revenit şi a propus-o Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi pe Mircea Drăghici la Transporturi. Pentru că preşedintele nu a semnat decretele de revocare a lui Lucian Şova de la Transporturi şi a lui Paul Stănescu de la Dezvoltare, PSD le-a cerut celor doi să demisioneze pentru a nu-i oferi şefului statului motivul să susţină că nu poate numi pe cineva pe un post deja ocupat. Lucian Şova şi-a înaintat ieri demisia, dar nu şi Paul Stănescu, adversar al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele a anunţat însă că nu se va pronunţa asupra propunerilor PSD în aceste zile: „Ca să fie lămurită chestiunea în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă azi (ieri – n.red.) va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile Centenarului şi zilei de 1 Decembrie. Până atunci nu se va întâmpla nimic. După 1 decembrie putem să discutăm, dacă va fi cazul.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO