Eveniment

Reguli explicite pentru casele de marcat

19.01.2004, 00:00 20



Societatile care utilizeaza case de marcat electronice fiscale vor fi obligate explicit sa utilizeze numai consumabile furnizate de distribuitorii autorizati sau unitatile de distributie si service de la care au achizitionat aparatele, potrivit unui proiect de ordonanta elaborat de Ministerul Finantelor.



Surse din minister afirma ca aceasta prevedere era valabila si pana acum, numai ca nu era mentionata expres de actele normative. In prezent sunt autorizati 76 de distribuitori, care ofera 230 de tipuri de case de marcat. Lista este deschisa, pe baza cererilor evaluate de o comisie interministeriala. Actualizarile sunt publicate periodic in Monitorul oficial.



Potrivit proiectului de act normativ, in categoria activitatilor pentru care nu este obligatorie emiterea de bonuri fiscale ar putea fi incluse si jocurile de noroc pe baza de acceptatoare de monede si bancnote, precum si orice profesii liberale care nu necesita infiintarea de societati comerciale, cu exceptia taximetriei auto de marfuri si persoane.



Distribuitorii autorizati vor putea comercializa numai piesele de schimb, subansamblele si consumabilele aferente tipurilor de aparate pentru care au fost autorizate. Unitatile de service pot achizitiona piesele si materialele numai de la distribuitorul autorizat care le-a acreditat.



Nerespectarea acestor prevederi de catre distribuitori si unitatile de service se sanctioneaza cu amenda de la 50 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.



Proiectul de ordonanta urmeaza sa fie supus aprobarii Guvernului. 
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO