Eveniment

Refacerea serelor afectate de grindina la Popesti-Leordeni costa 3 mil. dolari

30.07.2004, 00:00 33

Refacerea serelor Leoser de la Popesti Leordeni, distruse in cea mai mare parte de caderile de grindina de la sfirsitul saptaminii trecute, necesita cheltuieli de peste 100 miliarde de lei (circa trei milioane de dolari), a declarat ieri Constantin Stanciu, directorul societatii.
"Avem nevoie de aproximativ 864.000 de metri patrati de geamuri pentru a readuce complexul in stare de functionare", a spus Stanciu.
El a aratat ca, in urma discutiilor avute cu conducerea Ministerului Agriculturii, societatea ar putea primi un ajutor de la bugetul de stat, constand fie intr-o suma de bani, fie in asigurarea cantitatilor de geamuri.
Potrivit directorului societatii, compania este unul din principalii furnizori de legume ai Capitalei, iar intreruperea activitatii ar determina o explozie a preturilor.
"Daca suntem ajutati, am putea pune complexul pe picioare pana in luna noiembrie", a precizat Stanciu.
Grindina a distrus in totalitate 62 hectare de sera, alte 28 de hectare fiind afectate in proportie de 30-60%. Culturile de tomate au fost distruse complet, iar cele de castraveti, ardei gras si vinete au inregistrat de asemenea pagube. Valoarea totala a pierderilor, incluzand investitiile in culturile de legume, se ridica la aproximativ 186 miliarde de lei.
Compania din Popesti Leordeni detine 90 hectare de sere. Investitiile planificate pentru acest an au fost intrerupte pana la refacerea complexului.
Leoser are un program de investitii de circa 8,6 milioane de euro, vizand achizitionarea si montarea de centrale termice. Suma provine dintr-un credit garantat de Ministerul Finantelor Publice in proportie de 80%. Firma a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 220 de miliarde de lei. In primele sase luni din 2004, volumul afacerilor s-a ridicat la 200 de miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO