Eveniment

Record de prezenţă la o singură manifestare: unu din zece bucureşteni a mers la muzeu în Noaptea Muzeelor

Foto: Mihai Dăscălescu

Foto: Mihai Dăscălescu

Autor: Mediafax

19.05.2015, 00:01 173

Un număr de 146.278 de persoane au participat la Noaptea Muzeelor în Bucureşti, iar 41.646 la Iaşi, potrivit centralizării parţiale realizate până în acest moment de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), a declarat Dragoş Neamu, directorul executiv al RNMR. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a pregătit circuite muzeale în trei oraşe din România: Bucureşti, Iaşi şi Galaţi.

Potrivit cifrelor disponibile până în acest moment, la Noaptea Muzeelor în Bucureşti au participat 146.278 de persoane şi se estimează ca, după centralizarea tuturor datelor, numărul total de vizitatori să ajungă la 170.000. Ceea ce înseamnă că aproape unu din zece bucureşteni a mers la muzeu în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Totodată, Dragoş Neamu, directorul executiv al RNMR, a declarat că la Iaşi s-a stabilit un record. Până în acest moment, numărul participanţilor la Noaptea Muzeelor în Iaşi este de 41.646 - fără informaţiile de la Muzeul Literaturii, una dintre instituţiile importante ale oraşului - şi se aşteaptă ca numărul final să fie de 60.000 de vizitatori. Şi la Galaţi s-a înregistrat un număr mare de participanţi - 23.371, după centralizarea tuturor datelor.

Noaptea Muzeelor rămâne un punct de interes în calendarul cultural al bucureştenilor, care, sâmbătă seară, au format cozi de câţiva metri în faţa instituţiilor muzeale. Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai - Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO