Eveniment

Recomandările lui Cătălin Păduraru, preşedintele IWCB: Ce vinuri bem în acest weekend, 3 vinuri pentru 3 seri

3 vinuri pentru 3 seri de weekend

Cătălin Păduraru, preşedintele IWCB

Cătălin Păduraru, preşedintele IWCB

Autor: Catalin Paduraru

07.06.2019, 19:00 1328

Caii de la Letea – Rosé 2018

Dacă aş omite faptul că Rosé-urile de la Via Viticola Sarica Niculiţel îmi sunt dragi de vreo câţiva ani, de când tot iau Aurul la Consursurile mari (IWCB VINARIUM – included) - cei care mă cunosc, m-ar putea taxa. Da, îmi plac. Ca şi cel de faţă, rosé-urile de la Niculiţel îşi creează propria semnătura în categorie, ceea ce, credeţi-mă nu e simplu.

Suplu, răcoros şi foarte... băubil.

Nu (te) oboseşte, lăsând cale unei procesiuni de numeroase pahare.

Cred că e un vin prin care se pot înţelege aspiranţii la statutul de connaisseur cu deţinătorii acestui titlu.

Rosé de Purcari 2018

Tot un vin de Aur la IWCB VINARIUM şi, dacă nu mă înşel, şi la alte concursuri mari. Deşi producătorul este deja cunoscut pentru vinuri roşii „mari”, iată că rosé-ul pare să îl provoace. Şi pe noi, deopotrivă.

Obţinut prin punerea la muncă a unei triade inedite: Cabernet Sauvignon, Merlot şi Băbească...scuze, Rara Neagră.

Acum, scuzele sunt pe bune, Rara din Moldova stând la baza unor vinuri destul de diferite faţă de cele din Băbeasca de dincoace de Prut.

Dar pentru că vorbim de relaxare şi plăcere, spunem că vinul se adresează celor care îşi doresc vinuri mai puternice, mai structurate ... şi care sunt deja la masă. Nu vă voi plictisi cu pairinguri. Merge acest vin cu aproape orice. Unii i-ar spune „versatil”. Dar, dacă el recunoaşte totul de a început, n-ar fi mai potrivit „onest”?

Busuioaca de Bohotin 2018 Domeniile Avereşti

Diamond 0,75l. Informaţia este necesară, întrucât cei de la Avereşti au în piaţă şi o butelie Magnum, tot cu dop de sticlă, care v-ar putea face cu ochiul pentru momentele speciale din această vară.

Dar, să trecem la vin. Busuioaca era aproape de neînţeles pentru străini acum câţiva ani dar, varianta vinificată în sec, capătă din ce în ce mai mulţi prieteni, de toate vârstele şi de toate naţionalităţile.

O recomandă (!) culoarea optimistă, o declinare reuşită de roz deschis, mirosul specific (dar elegant, fără stridenţe) de trandafir şi cireşe albe, gustul plin şi vioi în acelaşi timp (greu de obţinut, dificil de păstrat) – ajutat de aciditatea specifică Avereştiului.

A! O mai recomandă şi... Medalia de Aur la IWCB VINARIUM 2019.

Să aveţi început de  plin la sfârşit de săptămână!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO