Eveniment

Realitatea cruntă din România când se vorbeşte de noi medalii la Jocurile Olimpice: fostul Bazin Olimpic din Brăila, oraş din care au plecat sportivi precum Diana Mocanu şi Camelia Potec, a ajuns o ruină

Realitatea cruntă din România când se vorbeşte de noi...

Autor: Alex Ciutacu

18.06.2019, 00:04 417

Bazinul Olimpic din Brăila, parte a Liceului cu Program Sportiv din oraşul care a dat de-a lungul timpului unii dintre cei mai mari sportivi români, precum Diana Mocanu şi Camelia Potec, a fost lăsat în paragină de către autorităţi, atrage atenţia înotătoarea Beatrice Câşlaru printr-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Nataţia românească are în palmares 8 medalii, dintre care 5 sunt ale acestui bazin! Vara era plin de chiote şi de stropi de la micii aspiranţi la marile podiumuri internaţionale (...) Aceste ziduri şi plopii din spatele tribunei au văzut şi auzit atâtea generaţii de campioni! Acum, este un muzeu cu intrare liberă, dacă ştii să sari gardul. Nu mai avem generaţii de viitori campioni, nu mai avem ore de iniţiere, program cu publicul şi nici competiţii. Aşa arată viitorul sportului românesc!“, scrie brăileanca Beatrice Câşlaru, alături de o serie de imagini cu ruinele bazinului, realizate vineri.

Acest bazin olimpic, cu istorie, este lăsat în paragină, deşi este locul unde se antrenează teoretic viitoarea generaţie de înotători, din Liceul cu Program Sportiv Brăila. În acelaşi timp, potrivit presei locale, se construieşte în oraş un nou bazin olimpic, care trebuia dat în folosinţă încă din primăvara anului 2016. Potrivit celor mai recente declaraţii, acesta ar trebui deschis în toamna anului 2019. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO