Eveniment

Reactiile cititorilor pe www.zf.ro. Asteptam in continuare comentariile voastre.

10.05.2009, 19:02 21

edith
numai in oraselul meu mic se inchid srl-urile cu zecile, toata lumea se inghesuie la camera de comert pentru PFA, se suspenda societatile pe trei ani/pe bani grei, se fac inventarieri si transferuri de stocuri si, ce sa vezi?, s-ar putea ca la toamna sa................asta nu e normal, macar de ar spune sigur - dar nu.
FLORINO
nu mai mira pe nimeni nimic in ziua de azi si daca ar fi eliminat acest impozit nu uitati ce au facut conducatorii nostri cu taxa auto. Eu cred ca inainte de eliminare o sa fie macar modificat de cateva ori. Dupa eliminarea lui o sa convingem IMM desfiintate sa isi reia activitatea?
laurentiu69
In acelasi moment cu suspendarea forfetarului, va rog sa va dati si demisia amatorilor. Ati trimis mii de oameni sa se calce in picioare la Registrul Comertului si sa dea bani aiurea pe suspendari si lichidari. Sa nu aud iarasi „imi asum aceasta greseala" cu lacrimi in ochi. Vrem ministri care gandesc nu amatori.
Dumitriu
Am avut si eu o mica afacere pe care am inchis-o din cauza acestui impozit aiurit. Ca mine au mai procedat inca zeci de mii de persoane. Eu am trimis in somaj trei persoane. La cele cateva mii care si-au inchis afacerea cam cati au ajuns in somaj?
Nora Szekely
Domnii guvernanti au impresia ca pot face ce vor dansii... si stiti ce? Pot face acest lucru pentru ca nu exista o organizatie civila care ar putea sa apere atat drepturile oamenilor, cat si drepturile societatilor afectate de deciziile pripite ale dansilor si sa dea in judecata statul. In cazul in care stiti de o astfel de o organizatie, va rog sa ma anuntati si pe mine.
alex.dumitrascu
Daca anuntul domnului Nita ar fi fost facut INAINTE de instituirea impozitului forfetar, ar fi fost de inteles, chiar pozitiv. Dar buna parte din efectele „forfecatului" s-au si produs, 20.000 de firme si-au suspendat activitatea sau sunt in autodizolvare, majoritatea au trecut la „negru", somerii proveniti din „forfecat" se asaza la rand la ANOFM. De ce sa-l mai....suspende? Cine credeti ca mai are incredere sa porneasca o microafacere in Romania?
damiand
Ce mai poate fi spus. 14.000 de firme care si-au suspendat activitatea. Daca iei in calcul doar patronul si contabilul, ai deja 30.000 de daci care ar trebui sa traiasca acum din ajutorul de somaj. Daca mai asteptam pana la toamna, probabil vor mai fi vreo 25.000 de firme care isi vor suspenda activitatea (la termenul de asteptare care exista acum la Registrul Comertului, undeva prin vara ajung si eu sa-mi suspend activitatea). Adunandu-le, ajungem undeva la 25.000x2a30.000+ 80.000 de daci (romani) care se inscriu la ajutor de somaj. Asadar o crestere cu 20% a numarului de someri (fata de luna aprilie), doar din cauza unui impozit. Chiar imi pare rau ca nu mai avem curajul sa iesim in strada si sa protestam cand ceva nu ne convine.
Cristi
Eu cred ca este o petarda aruncata de faptul ca guvernantii si-au dat seama ca numarul de firme care se suspenda/desfiinteaza este imens si vor sa franeze putin acest fenomen ca sa dea bine la indicatori. Dupa aia pot spune ca nu e adevarat ca din cauza impozitului forfetar s-au desfiintat firmele si merge economia atat de prost. Eu nu mai cred nimic din ce spun. Vreau sa fie dati in judecata si sa raspunda cu averea proprie asa cum raspund si societatile desfiintate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO