Eveniment

Reacţia USR după nominalizarea lui Mihai Tudose şi Traian Băsescu pentru premier: Propuneri nefericite pentru România. Cioloş, o variantă bună

Reacţia USR după nominalizarea lui Mihai Tudose şi...

Autor: Cătălina Mănoiu

26.06.2017, 16:55 7191

„Dincolo de aceste propuneri, ambele nefericite pentru România, care sunt vehiculate până în prezent în spaţiul public, preşedintele are posibilitatea de a nominaliza o persoană integră şi corectă şi noi contăm pe această abilitatea preşedintelui de a identifica o astfel de alternativă. USR va susţine o alternativă non-PSD care îndeplineşte criteriile de integritate, foarte importante aceste criterii pe care şi preşedintele le-a menţionat”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Dan Barna a susţinut că Dacian Cioloş ar fi „o varianta bună pentru România”.

„Experienţa guvernării Cioloş comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele şase luni de guvernare grandioasă PSD arată că în mod clar aceasta ar fi o soluţie, dar este exclusiv decisia preşedintelui să nominalizeze o alternativă la o guvernare PSD. (...) Dacian Cioloş a dovedit în guvernarea anterioară că este o variantă bună pentru România (...) USR acceptă faptul că preşedintele României este acela care are prerogativa de a nominaliza o persoană care să încerce constituirea unei majorităţi în Parlament, alternativă la PSD”, a spus Barna.

Purtătorul de cuvânt al USR a afirmat că formarea unei majorităţi consistente „este o miză şi o prerogativă a preşedintelui”.

USR i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea PSD.

„Din păcate vedem că nominalizarea care a fost făcută astăzi aruncă România cu 20 de ani înapoi. Este exact profilul politrucului, şef de cadre, 20 de ani de viaţă politică în PSD în care nu putem găsi nici măcar un rezultat, o performanţă care să justifice numirea domnului Tudose în funcţia de premier şi acesta este un lucru foarte grav pentru România, fapt pentru care vom solicita preşedintelui să respingă această nominalizare care nu face decât să confirme incapacitatea PSD de a veni cu o guvernare decenţă în faţa românilor”, a spus Barna.

Barna a afirmat că dacă preşedintele României va propune un premier decent, profesionist, USR va susţine o astfel de alternativă.

„(...) pentru noi elementele importante sunt cele legate de garanţiile pe justiţie şi atunci am dori să avem oportunitatea de a nominaliza ministrul Justiţiei. O miză importantă pentru România considerăm că sunt alegerile în două tururi pentru primari. Ceea ce s-a întâmplat la ultimele alegeri arată că acest mecanism nu mai poate funcţiona”, a spus Dan Barna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO