Eveniment

Reacţia USR după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloş să formeze un nou guvern: „Cea mai bună soluţie pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru”

Reacţia USR după ce Iohannis l-a desemnat pe Cioloş...

Autor: Mediafax

11.10.2021, 18:31 139

USR este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să iniţieze imediat negocieri cu PNL şi UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză, trasmite formaţiunea. „Cea mai bună soluţie pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru”, afirmă liderii USR.

„Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru şi l-a mandat să formeze un nou guvern. USR este pregătit să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să iniţieze imediat negocieri cu PNL şi UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză”, se arată într-o postare pe pagia de Facebook a formaţiunii.

Potrivit sursei citate, luni seara are loc o şedinţă de Birou Naţional pentru stabilirea echipei de negocieri şi a mandatului de a forma „cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia preţurilor la energie şi reformele din PNRR”.

„USR susţine în continuare că cea mai bună soluţie pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru şi cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliţie”, conchid liderii USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, luni, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, să îl desemneze pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO