Eveniment

Reacţia unui proprietar de club din Bucureşti: Nu poţi să fii la subsol şi să ai o singură ieşire!

Reacţia unui proprietar de club din Bucureşti: Nu poţi...

Autor: Cristina Roşca

31.10.2015, 11:45 4145

Proprietarii cluburilor din Bucuresti spun că pentru un local aflat la subsolul unei cladiri sunt necesare minim 2 ieşiri funcţionale, aceasta fiind de altfel una dintre cerinţele necesare pentru primirea unei autorizaţii de functionare.  „Nu poţi să fii la subsol şi să ai o singură ieşire, avem exemple de drame care s-au întâmplat în mod similar în Austria şi Rusia, trebuia să învăţăm din asta. ” Pe lângă această condiţie de avea două căi de ieşire, o alta este existenţa unui anumit număr de extinctoare în funcţie de suprafaţa localului. “Pentru deschiderea unui club ai nevoie de o autorizaie standarsd de la ISU (Pompieri), dar asta se întâmplă pentru orice local obişnuit. Ulterior există o inspecţie anuală de la această instituţie”, spune proprietarul unui club din capitală.

Un alt proprietar afirmă că este necesară o autorizaţie de funcţionare de la Primarie, una de la Mediu, o alta de la Pompieri şi una sanitar- veterinară. “In funcţie de dimensiunile spaţiului respectiv şi de capacitatea clubului, poţi să îţi asumi pe propria răspundere că totul este în regulă şi că nu ai nevoie de toate aprobarile.”

În ceea ce priveşte folosirea de materiale pirotehnice, proprietarul unui club din capitală spune că ai nevoie de autorizaţie şi când le foloseşti în aer liber, dar mai ales la interior. “Ai nevoie de autorizaţie şi când le cumperi, dar cand le folosesti.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO