Eveniment

Reacţia Simonei după ce s-a calificat în semifinala Australian Open: Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine

Reacţia Simonei după ce s-a calificat în semifinala...

Autor: Claudiu Giurgea

24.01.2018, 08:32 456

Conştientă că startul de meci nu a fost cel pe care-l dorea, iar cehoaica a luat un avantaj de trei game-uri, Simona a dezvăluit că principalul avantaj a fost în capacitatea de a citi serviciul Karolinei, iar, de acolo, lucrurile au devenit simple.

"E o bucurie să mă aflu în semifinale, am fost doar la juniori, în 2008. E un sentiment plăcut, mă bucur să joc pe această arenă minunată, vă mulţumesc mult! Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am ştiut că trebuie să dau un restart, să nu mai ratez mingi şi am reuşit să servesc bine şi să deschid terenul. Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt foarte puternică la retur, antrenez asta şi e foarte important pentru mine să fac adversarul să aibă dubii în game-urile de serviciu. I-am citit de multe ori serviciul, m-am bucurat că am reuşit să o împing în spatele terenul. E un secret cum i-am citit serviciul, voi păstra asta pentru mine, pentru că data viitoare va şti.", a spus Simona Halep.

Cât despre confruntarea din semifinale, cu Angelique Kerber, fost lider mondial, Simona ştie că nu va fi foarte asemănătoare cu meciul de az.

"Cu Kerber va fi un meci diferit, pentru că se deplasează bine, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren. Trebuie să fiu calmă, să alerg mult şi să încerc să închid punctele cât mai repede. Nu vreau să mă gândesc neapărat la rezultat. Darren mă ajută să mă relaxez în timpul şi înaintea meciurilor. Îi mulţumesc pentru asta", a mai declarat Halep.

Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Melbourne Simona Halep va încasa un cec în valoare de 880.000 de dolari australieni(aproximativ 573 000 de euro) şi va primi 780 de puncte în clasamentul WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO