Eveniment

Reacţia preşedintelui Iohannis după declaraţiile de ieri ale lui Tudorel Toader: Sincer, nu mi-a plăcut prestaţia. Nu a văzut nimeni raportul

Reacţia preşedintelui Iohannis după declaraţiile de...

Autor: Mediafax

23.02.2018, 13:10 1415

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că nu a apreciat prestaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, din conferinţa de presă în care a cerut revocarea şefului DNA. Preşedintele spune că încă aşteaptă raportul menţionat de Toader.

"Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituţional, cum au constatat analiştii. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul, însă prestaţia sincer...nu mi-a plăcut. Ce a prezentat (n.r.: ministrul Tudorel Toader) nu ştiu în ce măsură reflectă raportul. ce a prezentat a fost lipsit de claritate şi de temeinicie. (...) Mult-promisul raport nu a apărut pe site sau la Administraţia Prezidenţială. Când îl avem, probabil încercăm să îl desluşim", a declarat vineri Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Şeful statului a mai declarat că susţine în continuare activitatea DNA.

"Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă la discuţia pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu ministrul Tudorel Toader, aceasta din urmă i-a spus de intenţia de a demara procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Iohannis a negat.

"Am avut o discuţie dar nu mi s-a părut corect să întreb, nici lui necesar să mă informeze", a afirmat preşedintele, care spune că nu a discutat cu ministrul Justiţiei după prezentarea raportului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO