Eveniment

Reacţia premierului Orban, după decizia din Parlament de majorarea pensiilor cu 40%: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o

Reacţia premierului Orban, după decizia din Parlament...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

22.09.2020, 16:53 127

PSD a arătat că este duşmanul României, spune, marţi, Ludovic Orban, după ce Parlamentul a aprobat revenirea  la majorarea pensiilor cu 40%. Orice creştere de cheltuieli, cum sunt cele provocate de criminalii economici de la PSD, îndreaptă ţara spre incapacitate de plată, mai spune premierul.

„PSD a arătat că este duşmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi în condiţiile unei contracţii economice majorări de 6,7% din PIB fără existenţa niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al economiei româneşti”, spune Ludovic Orban după ce Parlamentul a aprobat rectificarea bugetară modificată, în sensul în care a impus revenirea la majorarea pensiilor cu 40%.

Premierul a criticat şi iniţiativa PSD de dublare a alocaţiilor copiilor.

„Este maximum pe care îl poate suporta economia României astăzi. Orice creştere de cheltuieli, aşa cum sunt cele provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare şi rezilienţă. Există oficiali europeni care au spus acest lucru. De asemenea, agenţiile de rating sunt în evaluarea economiei româneşti. O atstfel de decizie riscă să aibă consecinţe dramatice pentru Românie. Îi rog pe părinţii şi bunii noştri să mă creadă pe cuvânt - creşterea punctului de pensie cu 177 lei este maximum. Nu se poate mai mult”, adaugă şeful Executivului.

El i-a acuzat pe social-democraţi de populism şi demagogie şi a precizat că va ataca modificarea rectificării bugetare la CCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO