Eveniment

Reacţia premierului Florin Cîţu, după tragedia de la Matei Balş: Un lucru este cert, de această dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă

Reacţia premierului Florin Cîţu, după tragedia de la...

Autor: Gabriel Pecheanu

29.01.2021, 10:17 1088

Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă, afirmă premierul Florin Cîţu, după incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală: „În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul.  Din păcate, cu victime”.

„În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, scrie, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

El menţionează că „din primul moment” am activat Planul Roşu şi împreună cu Ministerul de Interne şi prefectul municipiului Bucureşti a luat toate măsurile ca situaţia să fie stabilizată rapid.

„În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure. Un lucru este cert, de această dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, conchide premierul.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balş. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi. Iniţial autorităţile au anunţat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit şi el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO