Eveniment

Reacţia Ministrului de Interne la protestul politiştilor. Lucian Bode: Este o manifestare ce nu face cinste poliţiştilor

Reacţia Ministrului de Interne la protestul...

Autor: Laura Buciu

25.02.2021, 13:46 179

Protestul cu fumigene, în care poliţiştii s-au îmbrâncit cu jandarmii, nu face cinste reprezentanţilor poliţiştilor, spune, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode, care mărturiseşte că nu şi-a putut imagina aşa ceva.

Întrebat despre protestul de miercuri, din faţa Palatului Cotroceni, în care poliţiştii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au fost aruncate fumigene, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că el nu şi-a putut imagina şaa ceva şi că acest protest nu face cinste reprezentanţilor poliţiştilor.

„Sunt susţinător al oricărei forme de protest civilizat. Ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) în respectiva manifestare nu face cinste celor care se vor reprezentanţii poliţiştilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la instigare, la a dărâma garduri, la a instiga, până la urmă, la nerespectarea legii. Eu aşa ceva nu mi-am putut imagina şi este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanţi, între 10 şi 15 erau reprezentanţii poliţiştilor. Restul erau din structuri penitenciare, grefieri şi aşa mai departe. Nu este corect că pui această etichetă, că poliţiştii s-au bătut cu jandarmii”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că jandarmii doar au aplicat legea.

„Ce-ar însemna ca un poliţist aflat în timpul activităţii, de la Rutieră, de exemplu, să constate că un jandarm nu respectă legislaţia rutieră. Îl lasă să meargă mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenţi, nu au instigat. Cei care au instigat au fost câţiva, noi i-am identificat. Jandarmeria i-a identificat şi au primit amenzile de rigoare”, a spus Bode.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO