Eveniment

Reacţia lui Marcel Ciolacu după declaraţiile preşedintelui Iohannis: Oricât balet ar face preşedintele, situaţia de astăzi e responsabilitatea Guvernului

Reacţia lui Marcel Ciolacu după declaraţiile...

Autor: Laura Buciu

07.10.2020, 19:41 280

Responsabilitatea pentru situaţia în care se află România aparţine în integralitate Guvernului, i-a replicat, miercuri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, lui Klaus Iohannis, care a declarat că sănătatea publică e ameninţată de COVID, iar politica românească de PSD.

„Responsabilitatea pentru situaţia în care se află astăzi România aparţine în integralitate Guvernului condus de Iohannis! Oricât de mult balet ar face preşedintele în fiecare miercuri, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban şi gaşca sa de hoţi şi incompetenţi”, a scris, miercuri seara, pe Facebook, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Acesta spune că este „groaznic de greţos” „să dai vina pe români pentru că Guvernul tău a scăpat total de sub control pandemia”.

Ciolacu scrie că nu românii au deschis şcolile fără nicio măsură de protecţie şi nici au ţinut „cu dinţii” să fie alegeri, în aceleaşi şcoli nepregătite pentru pandemie. Preşedintele PSD mai spune că nu românii sunt de vină că nu mai există stocuri de Remdesivir, medicament esenţial în tratarea coronavirusului, sau că nu se găsesc vaccinurile antigripale sau Euthyrox.

„Românii sau Iohannis şi PNL sunt vinovaţi că achiziţia de ventilatoare a ajuns pe masa DNA şi nu în spitale, unde trebuia?! Aţi mers prea departe cu tupeul! Voi sunteţi singurii responsabili pentru fiecare dintre miile de persoane infectate în fiecare zi! Voi şi dorinţa bolnavă de a păstra cu orice preţ puterea! Românii sunt adevăraţii eroi! Pentru că au făcut tot ce au putut să se protejeze! Fără sprijin din partea DSP-urilor, fără niciun sprijin din partea guvernului, fără măcar o comunicare coerentă din partea autorităţilor”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Acesta afirmă că problemele reale ale românilor sunt locurile de muncă, accesul la sănătate şi educaţie reală, siguranţă alimentară.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat noi critici, miercuri, la adresa social-democraţilor: „Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Sunt două pericole”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO