Eveniment

Reacţia lui Liviu Dragnea despre „plagiatul” lui Tudose: Ponta a fost acuzat de plagiat, a fost un premier foarte bun

Reacţia lui Liviu Dragnea despre „plagiatul” lui...

Autor: Liviu Dadacus

26.06.2017, 14:46 1093

„Nu sunt specialist în doctorate, dar mi-aduc aminte că şi Victor Ponta a fost acuzat de plagiat şi a fost un premier foarte bun”, a spus Dragnea, întrebat dacă el consideră plagiatul o problemă de moralitate sau una de integritate, în sensul criteriilor cerute de preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului.

Dragnea a spus, astfel, că el consideră că Tudose respectă criteriile de integritate cerute de Iohannis întrucât a ales să ceară retragerea titlului de doctor, conform legii.

„Eu cred că da (respectă criteriile, n.r.), pentru că Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la capăt, să ajungă în instanţă. Nu şi-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau nişte venituri mai mari. În condiţiile în care a apărut acea discuţie, a decis să facă o cerere, conform legii, să-şi retragă doctoratul şi cu asta, basta”, a spus Dragnea.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”.

Un an mai târziu, Tudose era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO