Eveniment

Reacţia lui Cioloş: Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS. A subordonat Guvernul intereselor PNL

Reacţia lui Cioloş: Cîţu demite fără motiv al...

Autor: Cosmin Pirv

01.09.2021, 21:59 179

Liderul USR PLUS Dacian Cioloş susţine că premierul Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS şi îl acuză pe premier de abuz pentru că „pune presiuni pe un ministru să dea un aviz”.

Liderul USR PLUS Dacian Cioloş a reacţionat miercuri seara după ce premierul a anunţat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Stelian Ion. El consideră că şeful Guvernului a subordonat întregul guvern intereselor PNL.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetăţenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea şi continuitatea Coaliţiei. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al justiţiei să dea un aviz”, a fost reacţia lui Dacian Cioloş.

Liderul USR PLUS susţine că „acesta nu mai e un guvern de coaliţie”.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a trimis la Cotroceni cererea de revocae a ministrului Justiţiei, Stelian Ion, susţinând că acesta se opune reformelor.

„Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu: desfiinţarea secţiei speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a declarat Florin Cîţu, care a spus că va numi la Justiţie un ministru interimar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO