Eveniment

Reacţia ISJ Prahova, după ce olimpicii au avut de redactat un denunţ, la unul din subiecte

Reacţia ISJ Prahova, după ce olimpicii au avut de...

Autor: Laura Petrescu

27.02.2017, 13:57 831

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, Aurel Graur, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că luni dimineaţă a fost întrunită comisia responsabilă de organizarea Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, faza judeţeană.

"S-a întrunit această comisie. S-a discutat despre oportunitatea alegerii subiectelor şi modalitatea în care au fost alese. Nu este un subiect făcut în Prahova", a spus Graur.

"ISJ Prahova îşi însuşeşte punctul de vedere al Ministerului Educaţiei şi consideră că formularea subiectului a fost inadecvată. De acum încolo, s-a solicitat cadrelor didactice ca subiectele de la diferitele tipuri de evaluare să fie adaptate la specificul vârstei", a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova

Inspectoratul Şcolar Prahova începuse verificări după ce unul dintre subiectele date la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română a fost redactarea unui “denunţ”.

Subiectul redactării unui denunţ a fost postat pe pagina sa de socializare de către unul dintre profesorii evalutori de la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, desfăşurată sâmbătă în Prahova.

"Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul <Moromeţii> de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota. Nimic altceva decât un subiect de Olimpiadă de română (jud. Prahova), etapa judeţeană, cls. XII, anul 2017”, a scris Dan Gulea, profesor la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Potrivit cadrului didactic, denunţul valora 30 de puncte, iar întreaga lucrare 120 de puncte.

"Înţeleg că DNA Ploieşti are foarte mult de lucru (îşi face de lucru), dar a transfera denunţul în curriculumul şcolar, fie şi în forma asta, a subiectelor de olimpiadă, întrece limitele bunului simţ. Dar spune foarte mult despre lumea de azi, a denunţului. Olimpiadele denunţului”, adăuga profesorul.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Prahova, subiectele nu au fost făcute de Ministerul Educaţiei.

"Colegii mei au avut de ales: fie fac la nivel de judeţ, fie se asociază cu mai multe judeţe şi fac un subiect unic. Au ales a doua variantă. Ştiu sigur de Cluj şi Bistriţa că au mai fost în această asociere. Fiecare a făcut partea lui din subiecte. Acum nu ştiu cine a făcut acest subiect”, declara, corespondentului MEDIAFAX, Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO