Eveniment

Reacţia fostului premier Viorica Dăncilă, despre asumarea răspunderii pe OUG 114: Cred că nu au citit-o

Reacţia fostului premier Viorica Dăncilă, despre...

Autor: Elena Crangasu

13.12.2019, 15:58 159

Viorica Dăncilă a acuzat Guvernul Orban că nu a citit cu atenţie OUG 114. Fostul premier a precizat că reprezentanţii Executivului ar trebui să stea de vorbă cu pensionarii şi cu cei care lucrează în construcţii pentru a vedea impactul pozitiv al măsurilor luate de Cabinetul PSD.

„Cred că nu au citit bine OUG 114, sunt anumite lucruri în Ordonanţa 114 care sunt benefice. Ar trebui să discute cu cei din domeniul construcţiilor, cu pensionarii, pentru creşterea punctului de pensie, sunt lucruri care pot fi modificate, în care trebuie să dăm dovadă de flexibilitate, dar şi lucruri care trebuie să rămână aşa pentru că sunt lucruri care au avut un impact pozitiv asupra unor categorii sociale”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, întrebată cum comentează asumarea răspunderii Guvernului pentru abrogarea unor prevederi ale OUG 114.

Fostul prim-ministru consideră că, prin metoda asumării răspunderii, Guvernul arată că fuge de dialog.

„Eu cred că această asumare a răspunderii arată că nu vor să existe dialog, se tem de un dialog şi cred că este tocmai ce au acuzat la noi, că nu am avut dialog pe OUG 114, dar acum nu au stat de vorbă cu toţi cei implicaţi în această Ordonanţă, ca să vadă punctul lor de vedere”, a explicat Dăncilă.

Chestionată de ce nu depune PSD moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ci doar sesizează CCR pe abrogarea OUG 51 privind transportul, Viorica Dăncilă a răspuns: „Acest lucru (depunerea moţiunii - n.r.) va fi discutat în CEx naţional, va fi discutat de către conducerea PSD. Înseamnă că au motive întemeiate pentru care au luat această decizie”.

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe modificarea Legilor Justiţiei, pentru abrogarea OUG 51 privind transportul judeţean care bloca decontarea transportului pentru elevi şi legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor, în vederea adoptării ulterioare a Legii bugetului pe 2020.

Premierul precizează că efectul prevederilor OUG 114/2018 este devastator şi că Guvernul va veni cu o schemă de ajutor pentru companii.

Executivul va avea în primă lectură, în şedinţa de vineri, la ora 17.00, proiectul pentru abrogarea unor prevederi din ordonanţa de urgenţă 114.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO