Eveniment

Reacţia categorică a premierului Orban după ce Primăria Capitalei a cerut aproape 700 mil. lei: ”Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”

Reacţia categorică a premierului Orban după ce...

Autor: Alexandru Costea, Ana Petrescu

13.12.2019, 10:50 4868

Ludovic Orban a anunţat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea.

„Aş vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea primăriei Muncipiului Bucureşti de 677 de milioane de lei”, a precizat ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, la începutul sedinţei de vineri a Executivului.

Ludovic Orban a catalogat cererea Primăriei conduse de Gabriela Firea ca fiind "o neobrăzare".

„Primăria Bucureşti a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane şi mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înfiinţate de Firea. Nu acceptăm aşa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăţilor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale.

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan a explicat că a găsit o situaţie extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulţi.

În replică, premierul Orban i-a transmis mininistrului că Guvernul nu are de gând să plăteasc cheltuieli „scoase din burtă”. Prim-ministrul a atras atenţia că nu vrea să vadă pe listă primării care au primit deja bani din alocările acordate de fostul Cabinet PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO