Eveniment

Reabilitarile, o posibila afacere pentru Impact

14.10.2003, 00:00 13

Reabilitatea caselor si apartamentelor ar putea reprezenta o viitoare afacere pentru constructorul de vile Impact Bucuresti, potrivit presedintelui companiei, Ioan Popp. "Cele 30.000 de unitati locative care se construiesc in Romania in fiecare an reprezinta o picatura intr-un ocean fata de cele peste 4 milioane de unitati locative deja existente," a afirmat el.
Potrivit companiei, cheltuielile suportate de stat pentru subventionarea constructiei a 5.000 de vile sunt echivalente cu cheltuielile necesare pentru modernizarea retelelor urbane si rurale in beneficiul a 75.000 de familii. Popp propune parteneriatul public-privat in domeniul reabilitarilor, acestea urmand sa vizeze in principal retelele de canalizare, asigurarea energiei termice si a izolatiilor termice.
Impact va lansa la finalul acestei luni, la prima editie a targului privat de vile, Initiativa Coordonata de Reabilitare si Dezvoltare Rezidentiala. Aceasta propune o strategie comuna de dezvoltare in domeniul rezidential pe urmatorii 10 ani pentru constructori, finantatori, asiguratori si companii din domenii conexe constructiilor.
Impact construieste in prezent vile in ansabluri rezudentiale in Bucuresti si Constanta si este in negocieri pentru demararea unor proiecte imobiliare in Ploiesti si Oradea. Impact a anuntat de asemenea ca intentioneaza sa construiasca un imobil de birouri in nordul Bucurestiului, proiect evaluat la cel putin 3 milioane de dolari.
Impact si-a propus la inceputul anului un profit net de 185 miliarde de lei si venituri totale in valoare de 760 miliarde de lei. Rezultatele de la finalul semestru indicau un profit net de 112 miliarde de lei si venituri totale de 319 miliarde de lei.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO