Eveniment

Răzvan Mitroi, FRF: La ora actuală în planul de pregătire pentru Euro 2020 nu se regăseşte niciunul dintre cele trei stadioane mari

Răzvan Mitroi

Răzvan Mitroi

Autor: Iulian Tenchiu

19.06.2019, 00:05 559

În planul A de desfăşurare a meciurilor de la Euro 2020 în România nu figurează reabilitarea celor trei stadioane din Bucureşti aflate în reconstrucţie, Steaua, Rapid, Arcul de Triumf, a explicat Răzvan Mitroi, reprezentantul FRF, în cadrul evenimentului SportsFestival desfăşurat la Cluj.

„La ora actuală în planul de pregătire nu se regăseşte niciunul dintre cele trei stadioane mari. Planul A nu cuprinde acele stadioane, abia planul B le vizează. Există un angajament al statului român, care promite reabilitarea celor trei mari stadioane. Poate nu vor fi gata până în 2020, dar ar fi remarcabil să reînoim infrastructura de nivelul 2“, a declarat Răzvan Mitroi la SportsFestival, eveniment desfăşurat între 13 şi 17 iunie.

Mitroi afirmă că în următoarea perioadă este în plan ridicarea a 400 de baze sportive, dotate cu terenuri de fotbal, dar şi alte facilităţi dedicate altor sporturi, vestiare şi tribune. În faza iniţială vor fi construite 300 de unităţi, potrivit lui Răzvan Mitroi.

„Un alt proiect important pe care îl dezvoltăm cu Compania Naţională de Investiţii presupune construirea în primă fază a 300 de baze sportive, iar după câţiva ani vor fi 400 de noi baze sportive. Bazele sportive presupun un teren de fotbal, facilităţi pentru alte terenuri sportive, vestiare şi mici tribune care vor fi plasate în mici comunităţi“, a mai spus reprezentantul FRF.

Aceste baze se vor regăsi la nivelul marilor oraşe şi a comunelor importante, iar aproximativ 100 de unităţi vor fi disponibile în 2019. În prezent proiectul se află în fază incipientă, iar autorităţile distribuie terenul necesar construcţiilor. La momentul actual, nu mai există posibilitatea de înscriere pe listele oraşelor beneficiare, acestea fiind închise acum două săptămâni.

„Cred că lumea va simţi într-adevăr că aceste campionat va aduce noi oportunităţi. Cele 400 de baze sunt în stadiul de atribuire a proiectelor. Ele se vor găsi la nivelul oraşelor, dar şi în comune mai importante. Alte oraşe nu se vor mai putea înscrie în acest program, selecţia fiind deja realizată, acum două săptămâni. Proiectul este standard, deci nu va fi greu de trecut la faza de execuţie. La momentul actual, autorităţile locale pun la dispoziţie spaţiul necesar. Cel puţin 100 de baze vor fi gata într-un an, până la 2020“, a declarat Răzvan Mitroi în cadrul evenimentului sportiv SportsFestival, organizat la Cluj între 13 şi 17 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO