Eveniment

Razie în Capitală: Peste 300 de sancţiuni după controale la pieţe, târguri, terase şi restaurante

Razie în Capitală: Peste 300 de sancţiuni după...

Autor: Andreea Tobias

04.10.2020, 13:55 55

Poliţiştii din Bucureşti, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au dat peste 300 de sancţiuni în urma unor controale făcute sâmbătă în pieţe, târguri, mijloace de transport în comun, terase şi restaurante. În Centrul Vechi s-au dat amenzi de peste 56.000 lei.

Poliţia Capitalei, cu sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, a făcut, sâmbătă, controale în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, dar şi magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase şi restaurante.

Pe parcursul zilei au fost legitimate peste 900 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de societăţi comerciale.

O atenţie deosebită a fost acordată transportului în comun, dar şi în regim de taxi, fiind verificate peste 160 de mijloace de transport în comun, de suprafaţă, dar şi garnituri de metrou.

În urma acestor controale au fost constatate şi aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale. Din acest total, 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, sunt pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De exemplu, în zona Centrului Vechi al Capitalei a fost începută o verificare care a vizat 115 locaţii în care funcţionează societăţi comerciale. A fost urmărită respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi combaterea faptelor ilicite privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă de către agenţii economici, precum şi normele de aplicare referitoare la procedura de obtinere a acordului/autorizaţiei /avizului de funcţionare de către persoanele fizice şi juridice care exercită activităţi comerciale de alimentaţie publică - restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, în zone publice sau în orice zonă de altă natură destinată folosinţei publice.

Au fost constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.500 lei si a fost suspendată activitatea a 10 societăţi comerciale, care nu aveau autorizaţiile necesare funcţionării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO