Eveniment

Războiul miliardelor continuă: Damen contestă licitaţia de corvete în valoare de 1,6 mld. euro

Războiul miliardelor continuă: Damen contestă...

Autor: Răzvan Botea

09.07.2019, 16:31 482

Damen a înaintat o plângere către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) continuând un litigiu iniţiat anterior de Fincantieri, şi a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru nereguli care ar fi afectat rezultatul programului de înzestrare „Corvetă multifuncţională”, contract în valoare de 1,6 mld. euro, anunţă reprezentanţii companiei olandeze.

„Decizia  Damen vine ca urmare a faptului că toate părţile implicate în licitaţie, inclusiv autoritatea contractantă, au ridicat multiple aspecte de legalitate şi de încălcare a confidenţialităţii, unele dintre ele fiind invocate ca temei pentru suspendarea procedurii în trecut, chiar de către Ministerul Apărării Naţionale (...)Acţiunile noastre vin în contextul în care autorităţile nu au reuşit să clarifice definitiv aceste preocupări, ducând de asemenea la întrebări de natură etică cu privire la licitaţie. Procedura a stat sub semnul unor scurgeri inacceptabile de informaţii clasificate, inclusiv cu privire la elemente din ofertele financiare care au fost confirmate săptămâna trecută de autorităţi”, anunţă reprezentanţii Damen.

De asemenea, cei de la Damen spun că există un pericol ca navele să nu fie construite integral pe teritoriul României, încălcându-se astfel o cerinţă a ministerului apărării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO