Eveniment

Războiul din Siria a provocat exporturilor româneşti pagube de cel puţin 500 mil. euro

Războiul din Siria a provocat exporturilor româneşti...

Autor: Iulian Anghel

13.04.2017, 00:07 1137

Războiul din Siria început în 2011 a provocat exporturilor româneşti pagube de cel puţin jumătate de miliard de euro, având în vedere prăbuşirea vânzărilor către această ţară.

Dacă în 2011, primul an de conflict, România exporta în Siria mărfuri de 174 de milioane de euro, anul trecut exporturile au însemnat doar 34 de milioane de euro, pierderea cumulată - având în vedere o medie anual a exporturilor din ultimii cinci ani de dinainte de război de aproximativ 140 de milioane de euro – fiind de 500 - 600 mil. euro.

România nu are o participare directă la război, deci nici cheltuieli/pierderi directe. Acestea însă există pentru că, în orice conflict, schimburile comerciale se reduc substanţial.

Săptămâna trecută SUA au atacat cu rachete o bază militară din Siria – prima operaţiune americană care vizează regimul Bashar al-Assad -, ca reacţie la atacul chimic produs în oraşul Khan Sheikhoun din provincia Idlib.

Premierul Sorin Grindeanu a denunţat atacul chimic împotriva populaţiei: „Aceste lucruri trebuie pedepsite“.

În 2012, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să urmeze gestul ţărilor UE de a-şi retrage ambasadele de la Damasc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO