Eveniment

Război politic total: Miniştrii USR PLUS au demisionat din Guvernul Cîţu lăsând coaliţia de la putere fără sprijin. Se aşteaptă mutarea lui Iohannis şi a lui Cîţu

Război politic total: Miniştrii USR PLUS au demisionat...

Autor: Mediafax

06.09.2021, 19:10 2450

Miniştrii USR PLUS îşi depun mandatele, luni, după o şedinţă internă în care au stabilit că nu mai pot rămâne în Guvernul condus de liberalul Florin Cîţu.

Florin Cîţu „a dinamitat conştient şi perfect responsabil” coaliţia, a spus liderul USR PLUS, Dan Barna: „Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din cabinetul Florin Cîţu”.

Barna a spus că decizia a fost luată împreună cu colegii săi, susţinută de Biroul Naţional, în condiţiile în care nu se poate merge mai departe cu un premier care „risipeşte resursele naţiunii pentru interesul politic propriu”.

Demisiile miniştrilor USR PLUS vor fi, marţi la prima oră, pe masa premierului.

USR PLUS se afla în Guvern cu şase mandate: Dan Barna – vicepremier, Claudiu Iulius Gavril Năsui - ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Cătălin Drulă - ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ioana Mihăilă – ministrul Sănătăţii, Cristian Ghinea - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ciprian Sergiu Teleman - ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO