Eveniment

Rata şomajului din România a ajuns la 5,2% în luna august, a doua lună consecutivă de creştere. Numărul şomerilor a depăşit 428.000 în august, cu aproape 7.800 mai mulţi faţă de luna precedentă

Rata şomajului din România a ajuns la 5,2% în luna...

Autor: Ramona Cornea

01.10.2021, 00:05 325

La nivelul Uniunii Europene, rata şomajului a ajuns la 6,8% în luna august. Eurostat estimează că numărul şomerilor din UE era de 14,46 milioane luna trecută.

Rata şomajului a ajuns la 5,2% în luna august a acestui an, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna precedentă, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. De altfel, aceasta este a doua lună consecutivă de creştere a ratei şomajului din România.

Numărul şomerilor a depăşit 428.000 în august, cu aproape 7.800 mai mulţi faţă de luna precedentă. „Statisticile indică deteriorarea climatului din sfera pieţei forţei de muncă în august, evoluţie influenţată de consecinţele pandemiei de coronavirus, cea mai severă criză sanitară la nivel mondial din ultimul secol”, scrie Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică în cadrul Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO