Eveniment

Rata de infectare COVID-19 în funcţie de care se stabilesc scenariile va fi calculată diferit. Decizia finală va fi luată marţi

Rata de infectare COVID-19 în funcţie de care se...

Autor: Mediafax

22.03.2021, 19:04 1163

Rata de infectare Covid în funcţie de care se stabilesc scenariile  va fi calculată diferit, a anunţat luni secretarul de stat la ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan. Decizia finală va fi luată marţi, a precizat reprezentantul Guvernului.

Autorităţile vor să schimbe modul în care se calculează rata de infectare cu Covid 19, în baza căreia se stabilesc scenariile în timpul epidemiei. Anunţul a fost făcut luni la finalul unei discuţii care a avut loc la Ministerul Sănătăţii.

„A fost o discuţie mai mult decât fructoasă şi colegială în care am convenit cu toţii fiind o infecţie atât de dinamică, datele pe care le folosim necesită periodic actualizare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii cei mai sugestivi pentru procesul epidemiologic din teritoriu astfel încât să ştim că imaginea pe care ne o vor oferi atunci când vor fi calculaţi va fi o imagine mai apropiată de realitate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.

Andreea Moldovan a anunţat că se fac simulări şi a spus că marţi va fi luată decizia finală.

„Sunt şase indicatori. Am avut încă doua variabile în interpretarea acestora drept pentru care ne am înţeles cu toţii că vom face simulari, iar mâine ne vom întâlni să tragem concluzia finală. Sunt indici de trend evolutiv, rata de incidenţă, capacitate de testare, număr de cazuri pe unitate teritorială focar sau fără focar. Practic sunt niste indicatori tehnici pe care în momentul în care îi vom agrea cu toţii, îi vom face publici”, a precizat Moldovan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO