Eveniment

Răsturnare de situaţie: Partidul AUR a depăşit USR-PLUS în sondaje

Răsturnare de situaţie: Partidul AUR a depăşit...

Autor: Andreea Neblea

15.07.2021, 23:03 1478

În cel mai recent sondaj, partidul lui George Simion e pe locul 3. PSD are 30,2%, iar PNL cu aproape patru procente mai puţin. Conform unui sondaj INSCOP, AUR are 14,2%, iar Alianţa USR-PLUS e la 13,2%.

AUR a luat 0,4%, adică 7.000 de voturi la alegerile de duminică, din Republica Moldova, dar în România a ajuns al treilea partid.

Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit, la Aleph News, despre ascensiunea partidului AUR: „Nu mă surprinde acest sondaj. (…) În realitate, distanţa dintre PSD şi PNL scade sau rămâne relativ constantă. PNL-ul creşte puţin acum, dar şi PSD-ul creşte puţin, iar în ceea ce priveşte AUR, faţă de luna iunie, scade distanţa dintre USR şi AUR. Sondajele măsoară o stare a opiniei, care este schimbătoare. Astăzi, oamenii au o opinie, mâine au o altă opinie“.

Întrebat dacă ar putea fi posibilă o apropiere a lui Liviu Dragnea de partidul AUR, Cristian Pîrvulescu a spus că „AUR nu are nevoie de Liviu Dragnea“: „AUR este un partid care şi-a construit o altă imagine. Nu demult, George Simion a dat un interviu în presa maghiară, în care spunea că modelul său politic este Victor Orban şi că nu vrea să fie în continuarea foştilor lideri precum Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, Dan Diaconescu. Deci, e greu de crezut în asemenea condiţii că Liviu Dragnea ar putea să fie acceptat în acest partid“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO