Eveniment

Răspunsul Kremlinului la decizia unor ţări europene, printre care şi România, care au expulzat diplomaţi ruşi: Vom avea o reacţie simetrică. Vom pregăti măsuri în următoarele zile

Răspunsul Kremlinului la decizia unor ţări europene,...

Autor: Mihai Draghici

26.03.2018, 18:06 190

"Regretăm puternic deciziile a numeroase ţări de a expulza diplomaţi ruşi; ne vom ghida după principiul reciprocităţii. Deciziile de expulzare a diplomaţilor ruşi sunt erori, iar referirile la cazul Serghei Skripal sunt total lipsite de fundament", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Transmitem un protest puternic faţă de hotărârile unor state UE şi NATO de a expulza diplomaţi ruşi. Vom avea o reacţie simetrică. Vom pregăti măsuri în următoarele zile şi vom da răspunsuri fiecărei ţări. Considerăm că sunt măsuri neprieteneşti, care nu contribuie la stabilirea sarcinilor şi intereselor de aflare a adevărului privind incidentul produs pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Numeroase state UE, inclusiv România, precum şi Statele Unite şi Canada au anunţat expulzări de diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul chimic comis pe 4 martie în Marea Britanie, atribuit Moscovei, care neagă orice implicare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO