Eveniment

Răspândirea focarelor de coronavirus pune presiune pe marile companii, cu mii de angajaţi

Răspândirea focarelor de coronavirus pune presiune pe...
11.06.2020, 00:03 1673

Focarele de coronavirus reprezintă un risc pentru marile companii din domeniile care au continuat să funcţioneze sau îşi reiau activitatea, iar cazurile de COVID de la Dedeman, Arctic sau FAN Courier arată importanţa menţinerii sub control a epidemiei, atât de autorităţi, cât şi de către companii.

În martie, un angajat al Dedeman din Reşiţa a fost confirmat cu noul virus, toţi colegii săi fiind plasaţi în carantină, făcându-se totodată dezinfecţia în magazin. Dedeman are 11.000 de angajaţi în cele 51 de magazine la nivel naţional. De asemenea, la jumătatea lunii mai, 66 de angajaţi de la fabrica de frigidere Arctic din Găeşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Focarul de coronavirus din fabrica de frigidere a pornit de la doi bolnavi din hala de producţie, care au luat contact cu restul colegilor infectaţi. Arctic are 4.000 de angajaţi.

Săptămâna aceasta, marţi, 9 iunie, FAN Courier a anunţat că 24 de persoane angajate la depozitul din Ştefăneşti au fost infectate cu COVID-19, dar activitatea companiei se desfăşoară normal. Compania transmite că nu există risc de infectare nici pentru ceilţi angajaţi şi nici pentru beneficiarii coletelor. FAN Courier are peste 2.700 de angajaţi. Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, spunea recent pentru ZF că soluţia pentru un mediu cât mai sigur pentru angajaţi poate fi modul de lucru din fabricile de medicamente, de exemplu, acolo unde măsurile de siguranţă şi echipamentele de protecţie, de la măşti la combinezoane sau viziere, sunt deja comune pentru angajaţi.

Numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 20.945 de persoane, în creştere cu 196 de noi cazuri faţă de ziua anterioară, informează Grupul de Comunicare Strategică. Este o nouă creştere a numărului de noi cazuri, după ce în ultimele două săptămâni se stabilizase la circa 150 de noi cazuri zilnic. Numărul pacienţilor vindecaţi este de 15.103 de persoane, adică 72% din total. Suceava a trecut de 3.600 de pacienţi infectaţi, fiind în continuare cea mai afectată zonă din ţară de infecţia cu noul virus. Bucureşti a ajuns la 2.200 de pacienţi. Bilanţul pacienţilor care au murit a ajuns la 1.360 de persoane.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 150 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 2.200 de persoane, iar alte 99.300 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Autorităţile au prelucrat până acum 520.564 de teste, faţă de 511.295 prelucrate până ziua anterioară, ceea ce înseamnă circa 9.200 de teste pe zi. Capacitatea de testare este mai mare, din datele anterioare, însă numărul de probe prelucrate variază de la zi la zi. Georgiana Mihalache

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO