Eveniment

Randall Stephenson, cel care a vândut ProTV-ul către un miliardar ceh, a decis să se retragă de tot de la conducerea gigantului american AT&T. În 2012, directorul american a trecut într-o seară pe la Bucureşti, pe unde s-a întâlnit cu Ponta şi Hrebenciuc.

Randall Stephenson, cel care a vândut ProTV-ul către un...
06.02.2021, 13:09 533

Randall Stephenson, unul dintre cei mai puternici executivi din Statele Unite, renunţă la poziţia de preşedinte şi CEO al AT&T şi se apropie să îşi facă exitul din gigantul telecom, trecând pe o poziţie de consultanţă, plătită cu 1 mil. de dolari. Randall Stephenson s-a retras del a conducerea AT&T, după aproape 38 de ani petrecuţi în companie. 

Stephenson a făcut una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria SUA prin achiziţia gigantului media Time Warner de către AT&T, o tranzacţie de 85 mld. dolari. 

Time Warner era principalul acţionar de la Central Media Europe, cel mai mare grup de televiziune din Europa Centrală şi de Est, care deţinea şi ProTV în România.

După preluarea Times Warner, AT&T a decis să vândă CME, inclusiv ProTV, către miliardarul ceh Petr Kellner.

Tranzacţia din România a primit toate aprobările în 2020, astfel încât acum Pro TV îl are ca principal acţionar pe miliardarul ceh, care în România mai deţine două clădiri mari de birouri lângă Guvern.

Randall Stephenson a fost unul dintre cei mai importanţi executivi din America. În 2012, a trecut o zi pe la Bucureşti, unde a luat cina cu Victor Ponta, proaspăt prim-ministru, şi Viorel Hrebenciuc, care îl cunoştea pe american de la începutul anilor '90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO